Προηγούμενα ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ

Για προηγούμενα ...ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ, κάνετε κλικ εδώ.

Στην υγειά μας, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Η συνεργασία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την εκπομπή του, άρχισε το 2005, δηλαδή από την αρχή της και συνεχίζεται άψογα ως σήμερα. Οι εκπομπές που συμμετείχα είχαν θέμα τα ρεμπέτικα και μικρασιάτικα τραγούδια.
Όταν παίζεται αυτή η εκπομπή, καθηλώνεται στους δέκτες τουλάχιστον το 1/3 του συνόλου των τηλεθεατών εκείνη την ώρα. Λοιπόν, παρά τη μεγάλη αποδοχή της, η εκπομπή τολμάει και παρουσιάζει ιδιαίτερα μουσικά θέματα, αλλά και ξεχωριστές ιστορίες πάνω σ' αυτά. Έτσι, ακούστηκαν -μεταξύ άλλων- σπάνια και "ιστορικά" τραγούδια, καθώς και ο ιστορικός-κοινωνικός περίγυρος που τα "γέννησε". Θεωρώ ότι αρκεί, να αναφέρω  μόνο ένα αλλά πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πρόκειται για την εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο, το Blues, το Tango και το Flamenco. Στα 187' λεπτά (!) διάρκειας της εκπομπής, παρουσιάστηκαν στο κοινό οι χαρακτηριστικές ομοιότητες και οι αποκαλυπτικές διαφορές που εμφανίζονται σ' αυτούς του τέσσερις παγκόσμιους μουσικούς θησαυρούς. Ακούστηκαν τραγούδια σε τρεις γλώσσες, αλλά στις ίδιες θεματολογίες!
Καμία άλλη τηλεοπτική εκπομπή δεν ασχολήθηκε ποτέ με το αυτό θέμα, για τους τέσσερις αυτούς "θησαυρούς".
Θα πρότεινα να μην την προσπεράσετε (Νο 12).
Να τονίσω, τέλος, και το ιδιαίτερο κάθε φορά κλίμα των μαγνητοσκοπήσεων, που άρχιζε νωρίς το απόγευμα με τις πρόβες ορχήστρας-ερμηνευτών και τελείωνε αργά με τα ...καληνυχτίσματα. Πάντα ήρεμα και χιουμοριστικά, τόσο με τους προσκεκλημένους, όσο και με τους ακούραστους συντελεστές της εκπομπής. Και παρά την υπερπροσπάθεια για να πραγματοποιηθεί μια εκπομπή τέτοιας διάρκειας...
Αυτονόητες οι ευχαριστίες μου.  
 
 
 
 
 
Στην υγειά μας - 5 Πειραιάς και ρεμπέτικο - 2006
Όμως, το βίντεο με τον Πειραιά και το ρεμπέτικο αποκλείστηκε από το You Τube, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Υπακούσαμε, φυσικά, στο νόμο και αφαιρέσαμε τα ...επίμαχα μέρη.
Στη διάθεσή σας λοιπόν και πάλι το βίντεο, αφού την πρώτη ανάρτηση την είχατε τιμήσει 26.301 φορές!