Προηγούμενα ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ

Για προηγούμενα ...ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ, κάνετε κλικ εδώ.

Βιογραφικά, τινά...

Βιογραφικά Πάνου Σαββόπουλου

Από τα χειρότερα πράγματα που ξέρω, είναι να στέλνω βιογραφικά μου, απλά και μόνο για να δημοσιευτούν. Άλλο πράγμα, βέβαια, είναι να στείλω στοιχεία των όποιων ειδικών προσόντων μου, όταν πρόκειται για κάποια συνεργασία κυρίως με άγνωστά μου, ως τότε, άτομα. 
Τέλος πάντων, επειδή συχνά μου "κολλάνε'' γιατί δεν "κρεμάω" βιογραφικά μου σε ετούτη  "σελίδα"  κι επειδή το θεωρώ μεγάλη μου τιμή να θέλουν να γράψουν κάπου για μένα και κυρίως γι' αυτά που κάνω, είπα ν' αρχίζω ν' ανεβάζω μερικά βιογραφικά μου σε τούτη 'δω την ...κρυμμένη γωνιά.
Άλλο σχετικό βάσανο είναι, να με ρωτάνε να τους πω πώς να με χαρακτηρίσουν. Και το χειρότερο, κυρίως στην τηλεόραση, πώς να με χαρακτηρίσουν σε σχέση με τα ρεμπέτικα. Ρωτάνε: "Ερευνητής"; "μελετητής"; -...στοχαστής; σοφιστής; και όλα τα εις "στής"; (πλάκα κάνω, με τα τελευταία).
Έτσι, λοιπόν, εδώ, σκέφτηκα να αυτοπροσδιοριστώ, λακωνικά -τέλος πάντων, ως έγγιστα:
Πάνος Σαββόπουλος, πολιτικός μηχανικός, συνθέτης, στιχουργός και ιχνευτής των ρεμπέτικων.
Υπάρχει και έτερος (πιο ουσιαστικός, δηλαδή πιο εσωτερικός) χαρακτηρισμός:
Π. Σ., μαθηματικός, μουσικός, Ανατολίτης
Τι φταίω κι εγώ που είμαι μία ...κατακερματισμένη (αλλά ευτυχής) προσωπικότητα;
Έτσι με έκανε ο καλός Θεούλης, σε συνεργασία φυσικά με τον υπέροχο Δαίμονα...
Σημείωση: Επικούρειος, είμαι στο βάθος μου -αλλά και στο ...ρηχό μου. Και μάλιστα από πολύ νωρίς. Άθελά μου στην εφηβεία, (αφού τα στερημένα και στεγνά "γουρούνια" που κανόνιζαν τότε τη διδακτική ύλη στα σχολεία, ...λιθοβολούσαν τον θεό Επίκουρο), ενσυνείδητα όμως από τα φοιτητικά μου χρόνια, ως και τώρα!
Ξεκινάμε, με ένα συντομότατο -πιο σύντομο δεεε γίνεται- βιογραφικό.
 
Σύντομο βιογραφικό του Πάνου Σαββόπουλου
Ο Πάνος Σαββόπουλος μετά το βασικό σχολείο στην Πάτρα, πήρε πτυχίο ως πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα έγραφε στίχους, συνέθετε, εξέδιδε δίσκους και εμφανιζόταν σε μπουάτ, όντας ο (καλλιτεχνικός) δημιουργός τους στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια μετακόμισε για 12 χρόνια στη Στοκχόλμη, όπου έκανε διάφορες σπουδές  και δραστηριοποιήθηκε στον πολιτισμό, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, επικεντρώθηκε στη μελέτη και παρουσίαση των ρεμπέτικων τραγουδιών με όλους τους τρόπους: ραδιόφωνο, τηλεόραση, συναυλίες, παραστάσεις, δημοσιεύσεις,  σεμινάρια, εκδόσεις δίσκων κ.ά. Και συνεχίζει πάντα να γράφει τραγούδια.
Το πλείστον από τις δραστηριότητές του στη μουσική και στα ρεμπέτικα, υπάρχει στην ιστοσελίδα του:   http://www.panossavopoulos.gr/